Ta Kommando över din karriär

 Jag har länge fascinerats över att vi i film- och tv-branschen alltid ska prestera på topp, men att vi sällan tar hjälp för att klara av det. Det finns sätt som underlättar och som kan hjälpa oss; tekniker och metoder som idrottsvärlden och andra högprestationsprofiler använder sig av. Jag vill lyfta in det i vår bransch, dels för att vi kan nå längre och prestera mer, men också för att vi kan må bättre.

Studie från 2007 

Dr. Gail Matthews på Dominican University i Kalifornien gjorde 2007 en studie på studenter som satte mål. Hon jämförde en grupp som skrev ner sina mål med en som inte gjorde det. Matthews upptäckte då att de som skrev ner sina mål ökade sina chanser att nå dem med 42%. Dessutom såg hon att de, som hade en person som höll dem ansvariga för sina uppgifter (accountability) och som de veckovis avrapporterade till, ökade sina chanser med 78%.

Din unika röst

Smarta mål och handlingsplaner är inte allt, att ta avstamp i en kraftfull mission är a och o. Vi har alla en egen väg att vandra och vårt jobb handlar om att se och lyfta det som är unikt för varje enskild individ. Vi är unika med egna uttryck och med historier som inte kan berättas lika bra av någon annan än just du.

Den här tesen förutsätter att du gör exakt det du är ”ämnad” att göra. Därför ska vi skapa din inspirerande vision som sätter riktningen för vilka mål just du ska sätta. Att gå sin egen väg är inte enkelt, men med de rätta verktygen blir det tydligare vad nästa rätta steg är.

Min personliga utveckling

Mitt liv tog en ny vändning en dag när jag mötte Stephen Coveys bok ’7 habits of highly effective people’. Jag var nästintill utbränd och mitt privatliv var i botten. Jag behövde en ordentlig förändring och Coveys bok blev startskottet på en omvälvande resa till den person jag är idag.

Då jagade jag alla tänkbara manusjobb, beredd att göra nästintill vad som helst för att landa uppdrag och jag undrade alltid vad producenterna och beställarna sökte efter. Idag vet jag att det är meningslöst att leta utanför mig, för det de letar efter är i mig. Det är också anledningen till varför film- och tv-arbetare inte behöver se varandra som konkurrenter.

Är du redo att ta kommando?

Sen den där dagen när jag fick nog har både jag och min karriär förvandlats och blivit mer framgångsrik. Flera gurus, coacher och tekniker har flutit under min bro och nu är det dags för mig att dela med mig och ge tillbaka.

Under en lustfylld och inspirerande workshop lägger vi grunden för att hitta just din unika röst; din mission och vision. Vi kommer dessutom prata om SMARTA mål och hur man skapar en kraftfull handlingsplan. Och det bästa av allt, du får med dig verktyg som du kan börja använda direkt.

Jag brinner för att hjälpa dig att nå dina mål, så hör av dig!

 

 

Sagt om workshopen:

”Den gav mig perspektiv på mitt liv och gjorde det enkelt för mig att rannsaka mig själv.” 

”Här får du konkreta verktyg för att förverkliga de drömmar som du har burit med dig under en längre period. Denna workshop resonerade verkligen med mig pågrund av den enkla, men effektiva stilen och att den går till grunden i sitt genomförande.”

”Jag gillade workshopen supermycket. Det sägs verkligen saker som alla borde höra.”

”Jättebra workshop som jag tar med mig många bra verktyg från både i privatlivet och arbetslivet.”

”Väldigt inspirerande och användbar”

”Givande, inspirerande, intressant. Med fokus på verktyg som kan underlätta den verklighet filmare står inför.”

”Tydlig och inspirerande kurs om att hitta sin väg i livet och karriären.” 

”Väldigt värt att få fokusera mycket mer på ’Vad kan jag bli?’ och ’Vad vill jag bli?’, än ’Vad kommer jag bli?’ eller ’Vad är jag nu?’”