Novels

En intensiv jakt på sanningen.

Snöstormen river över Österlen när Jens, en ensamstående småbarnspappa och änkeman, försvinner spårlöst. Kvar på gården finns tioåriga Tova och hennes lillasyster. Har Jens försvunnit frivilligt eller har han blivit utsatt för ett brott? Utredningen av Jens försvinnande är snårig och polisen Maria Larsdotter blir dessutom personligt engagerad då hon blir påmind om sitt eget barndomstrauma.

Parallellt är avdelningen för grova brott i Ystad uppdelad i två läger där majoriteten är kritiska mot att den nytillträdde kommissarien Maria anmält deras chef för tjänstefel.

Stormnatt ökar insatserna, både i utredningen och i de personliga relationerna. Och ju närmare sanningen Maria kommer desto farligare blir det. Österlenfallen är en spänningsserie som utforskar vilka effekter trauman och hemligheter lämnar hos människor.

Stormnatt är andra delen i serien Österlenfallen.

Utkommer den 5 juni 2024, Bokförlaget Polaris.

Akademibokhandeln Adlibris Bokus Storytel Bookbeat

Polisen Maria Larsdotter återvänder till sin hembygd för att börja en ny anställning som kommissarie hos Ystadspolisen. Maria plågas av minnen från en fruktansvärd olycka som drabbade familjen när hon var barn men är också lycklig över att återse sin barndoms by och sina morföräldrar. Knappt har Maria hunnit finna sig tillrätta i sin nya roll som kommissarie förrän ett märkligt fall hamnar på hennes bord. Ett nyinflyttat par har hittat ett skelett nedgrävt på stallbacken till den vackra skånegård som de nyligen tagit över efter att den stått obebodd en längre tid. Frågorna hopar sig kring upptäckten och Maria blir snart varse att sökandet efter svar leder bakåt i tiden, och att den till synes idylliska byn bär på mörka hemligheter som har beröringspunkter med hennes eget förflutna.

Tät dimma är den första delen i serien Österlenfallen av Johanna Ginstmark.

Bokförlaget Polaris den 26 juli 2022
Pocketutgåva den 10 juni 2024

Akademibokhandeln Bokus Adlibris

Adlibris Storytel Bookbeat

mail(at)johannaginstmark.com